COLLRIX® Collagen

VAD ÄR COLLAGEN & COLLRIX®?

Collagen är en del av hudens ”stoppning”. Med minskad kollagen i huden får vi slappare, rynkigare hud. Kollagen bildas livet ut men med åldern tar kollagenbildningen längre tid. med hjälp av Collrix® unika kollagenprodukter kan du hjälpa huden att återskapa och bilda kollagen.

Kollagen byts ut under livets gång. Kollagen är mest bestående i skelettet, där förnyelsen äger rum årligen. Det minst stabila finns i levern, där förnyelsen sker varje månad.

Kollagen är ett protein som är uppbyggt av långa, spiralkedjor bestående av peptider och aminosyror. De viktigaste byggstenarna är: prolin, glycin, hydroxiprolin och hydroxilysin, varav de sistnämnda finns framförallt i kollagen. Ordet collagen återspeglar funktionen hos ett protein som förbinder cellulära element som möjliggör skapandet av cellvävnader och organ.

Det finns inga ”kollagena växter”. Det behövs en metabolisk process som endast sker i kroppen av ryggradsdjur för bildandet av kollagen.

Aminosyrorna är sammansatta av kol, syre och väte, vilka reagerar med kväveatomer. Kombinationen av minst hundra aminosyror leder till en polypeptidkedja. Så bildas protein. Så även kollagen.

Kollagenets sammansättning bildar en 3 dimensionell spiral som kallas superhelix. Denna superhelix är intakt i COLLRIX® Collagen som är då bio-aktivt.

COLLRIX® naturliga, bioaktiva collagen från sötvattensfisk kan tränga in i hudens vävnad utan att förlora dess trippelhelix.

COLLRIX® är inte utblandat utan består av 98% koncentration av 100% rent, bio-aktivt kollagen!

VARFÖR NATURLIGT COLLAGEN UR SÖTVATTENFISK?

Biologiskt inaktivt kollagen uppfyller inte de höga förväntningar användaren har. De kan även vara allergiframkallande. Uttrycket ”vegetabiliskt kollagen” är helt virtuell.

Kollagen är i själva verket en kedja av åtminstone 19L-aminosyror. Kollagen bildas endast som ett resultat av metaboliska processer i ryggradsdjurs organismer.

Utvinning av kollagen från fiskskinn är den största upptäckten inom kosmetika industrin.

Collrix® unika egenskaper beror på att man lyckats bevara spiralstrukturen; triple-helix vilket innebär att proteinet förblir vid liv= biologiskt aktivt.

Collrix® bekämpar grundorsaken till hudens åldrande, snarare än dess symtom. Orsaken till hudens åldrande är en kollagen brist. Aktivt kollagen reparerar denna brist och återaktiverar fibroblaster och kondrocyter till aktiv status.

VAD HÄNDER I DIN HUD?

Kollagen och elastin – är proteiner som stödjer huden och dess spänst, fukt, fasthet, elasticitet och fasthet.

Vid 25 års ålder börjar mänsklig hud att långsamt förlora dessa funktioner; Huden förlorar styrka och skelletet kalcium. Alla dessa tecken på åldrande hos människor beror på den progressiva underskott av lösligt kollagen, vars biosyntes blir svagare med åldern.

Efter 30 års ålder minskar hudens talgkörtlar och svettkörtlars aktivitet vilket bl.a. bidrar till hudens uttorkning och bildandet av rynkor. Rynkor/ fåror beror på en försvagning av elastina och kollagena fibrer, vilka har de viktigaste funktionerna för hudens elasticitet och fasthet. Fria radikaler, toxiner och skadliga enzymer förstör proteinfibrerna. Kroppens nivån av mineraler och vitaminer, som stimulerar den naturliga produktionen av kollagen med hjälp av fibroblaster, sjunker.

Omsättningen av kollagen i kroppen tar flera år. Ju äldre man blir minskar omsättningshastigheten och de kollagena fibrerna bryts ner, vilka är nödvändiga för hudens elasticitet, p.g.a av dess fuktbindande egenskaper.

Collrix® bildar ett rutnät av protein i huden vilket fungerar som byggnadsställningar för nytt kollagen producerade av fibroblaster. Detta rutnät binder vatten och lipofila substanser.

Collrix® vid hundbett

Tester utförda på fiskkollagen med hjälp av ljusmikroskop och elektronmikroskop visade:

Ökad produktion av kollagen från fibroblaster
Förtjockning av överhuden
Ökning av mucin (glykoprotein) i papillär dermis.

Trettio minuter efter applicering på epidermis:

Kollagen börjar att införlivas in i cellerna i dermis.
Efter mindre än två dagar ökade nivån av hydroxyprolin runt kondrocyterna som producerar kollagen i skelettet.

Vidare visades att fiskkollagen hade en signifikant positiv inverkan på behandling av:

Parodontit, hudallergi, akne, mjäll, psoriasis, brännskador, dermatit, alopecia, svullnad och inflammation i lederna.

Envist utslag hals behandlat med Collrix®gel.

Envist utslag hals behandlat med Collrix®gel.

Collrix® mjukar upp ärrvävnad, påskyndar läkning av sår och hudirritationer.

Collrix® hjälper i kampen mot celluliter och hudbristningar.

Collrix® lugnar bett och stick.

Collrix® hjälper även vid pigmentförändringar, regenererar håret och naglarna.

Man har även upptäckt positiva effekter på bl.a. herpes och bölder.

Fiskkollagen saktar nekros i talgkörtlar och svettkörtlar.

Även hälsprickor, förhårdnader samt spruckna, torra nagelband läks.

©DermaCoachEurope

Comments are closed.